Thursday, March 21, 2013

Ada Apa Dengan Lelaki Lembut?

Hi

How are you readers?

I'm fine. Thehehe. If you been reading my previous post about how my hair is falling out, I would like to update you guys with something.

I'm bald now.


NOT. Miahahaha. Just kidding :/ my hair is getting in better condition now. Which is YAYYYY!! I decided to use this one product that I've used before. Which is Pantene Intensive Hair Mask for Hair Fall. I've used it before (when I first bleached my hair, not long ago). It was really good. But then the mask ran out and I bought a different brand of hair mask, because I got bored of the smell of Pantene Hair Mask.. :p
Sorry Pantene. But now, oh hello again Pantene. So it was true, I think something's wrong with my hormones and I was stress thinking of college assignments.. Especially for the law subject. I was thinking overly on how to cope up with these assignments because it's quite hard..along with procrastination x(

So, enough with my ramblings..

And, I decided to talk (post) about something today. This is something that have passed me by. I'm not sure if I have talked about it. Ok ok so it was in the past, but I just wanted to share you guys about it.

So, korang pernah tak ade sorang kawan lelaki lembut yang konon-kononnya suka pada korang, then ajak korang keluar jalan-jalan bila dia datang kat area korang tinggal, sebab dia tinggal di kawasan yang agak jauh? Contohnya, dia dari Sibu then korang lak kat Kuala Lumpur? Tapi korang bukannya actually 'duduk' kat KL but in Pahang yang dekat lah jugak kot dengan KL (yang perjalanan lebih kurang 1 jam 40 minit). Hahaha. Dan korang sanggup jadi tourist guide dia, bawak dia jalan-jalan around KL. Korang ni dah la student lagi, even though just part-time student, then takde lesen/kereta. So, korang naik la bas untuk pergi ke KL, dari Pahang tu. And once korang dah sampai KL, korang terpaksa menebalkan muka untuk melepak tido di rumah classmate korang (sebab classmate korang duduk kat KL). And korang pun sanggup tolong kawan lelaki lembut korang ni tadi yang datang dari Sibu untuk carikan a place to stay. Walaupun korang ni agak the worse tourist guide la..haha. Worse sebab tak berjaya tolong cari tempat untuk kawan korang ni tido..

Tapi, korang dah cuba/try dan dah letak suatu effort untuk menyambut 'ketibaan' kawan korang tadi kan? And then sedang dalam korang bersemangat jadi tourist guide tu, dia stood korang up dengan bagi bermacam alasan over a plan yang dia dah setuju beberapa awal sebelum datang KL. Contohnya, pergi majlis kahwin kawan perempuan korang. And he left you crying for hours, waiting for him, hoping that he'd come. And he only came after the majlis kahwin kawan korang tu dah finish pun. And korang memang tak pergi pun majlis tu.

Kwang3..itulah yang aku rase sebenarnya..haha. Not only that, kawan korang yang jejaka ayu ni siap boleh condemn condemn korang punya cara pakaian. Katanya, pakaian/style korang ni tak berkenan di hati dia la, pelik la. Tapi dalam hati korang, korang tau sebenarnya apa yang membuatkan everything yang korang pakai nampak buruk di mata dia, which is, sebab korang ni gemok gedempol. And dia ni tak suka perempuan yang gemok sebenarnya. Pada dia, body Maya Karin/ Fasha Sandha lagi meletops. Memang ade orang yang gemuk pandai/bijak bergaya, tapi apalah nasib, korang ni memang tak bijak/tak pandai pun nak bergaya sebenarnya..

Itulah yang berlaku pada aku sebenarnya. Haha.

So, untuk dipendekkan cerita, kawan korang jejaka ayu ni pun dah banyak kali la mintak maaf atas 'ketidaksedaran' beliau menyakiti hati korang. Tapi, in the end, dia tetap buat perkara yang sama.

Kes kedua, kawan lelaki ayu korang ni mintak lagi untuk jumpa korang for the second time after almost a year (maybe sebab dia 'terkagum' dengan gambar-gambar korang kat Fesbuk). Dan kebetulan, korang ade kat luar daerah which is dia pun kebetulan ade kat sana jugak. Tapi, agaknya, expectations dia tinggi sangat, lepas dia nampak je korang, time jumpa tu, terus korang dapat tengok dia macam again, tak berapa suka cara pakaian/style korang. So, agaknye apa yang korang akan rasa? Macam, again, dia sakitkan hati korang la gituuu. Tak cukup dengan tu, lepas korang semua dah balik, tetiba dia yang dulunya selalu puji berbakul pada korang, selalu tanya khabar, jadi senyap sepi. Then tetibe korang tengok kat wall Fesbuk dia, status dia yang paling recent berbunyi cenggini "Alhamdulillah, jumpa orang yang lebih baik darinya..".

Then korang unfriend Fesbuk dia and tak lama, dalam sebulan lepas tu, dia block lak korang dari dunia Fesbuk. Or more precisely, block korang dari tengok dia punya Fesbuk. Padahal, korang dah unfriend dia. So, tak macam pelik? Haha. And, tak macam menyakitkan hati?

Okla, kesimpulan dari kisah yang panjang berjela kat atas ni:

1. Lupakan hasrat untuk 'berkawan' dengan lelaki lembut. Walaupun korang nak bagi dia chance, peluang, or whatever, it doesn't worth it.. Especially if he have a 'history'. Lelaki lembut = 'history'. You know what I mean. Malas nak eja perkataan yang tepat untuk menggambarkan situasi tersebut disini. Hue hue. Walaupun tak semua lelaki lembut itu gay ok.

2. You know you're worth it. You're stylish/pretty as ever, despite your physical appearance. Even though you gemok gedempol. How? Just look at your other friends yang selalu puji you dalam Fesbuk/in real life. Bukan jejaka ayu tu sorang saje kawan you kan :p

3. No matter how much you like a person, if dia selalu brings you down and selalu buat you rase macam you need to improve your physical appearance/yourself just because of him, well, just leave him or give him your middle finger and leave him alone in a cave. Haha. There's a difference between trying to look good and making-yourself-look-good-because-you-have-to.

4. I don't like putting up/talk about ceramah/nasihat agama actually, but I dislike when people shove their religious talks right onto my face, or to anyone else's face for that matter