Wednesday, January 18, 2012

Saya Tidak Suka Orang Cancel Plan Last Minute

To be honest, I dislike when people cancelled any plans in the last minute.. Saya kurang suka bila orang batalkan apa sahaja rancangan pada saat akhir. Saat akhir disini bermaksud, bila kita dah hadir & sampai pada tempat yang telah ditetapkan, then orang senang-senang je batalkan apa yang dah dijanjikan/dirancang. Or worse, bila diorang langsung tak beritahu yang rancangan tersebut tak jadi. Then bila kita try call diorang, terus masuk voice mail. Kalau free takpe jugak, ni setiap kali bunyi "This is the voicemail number for.. 012..." berkumandang, habis RM1 of airtime credit. Haha kelihatan emo disitu. Tapi inilah fakta yang paling tak digemari oleh saya. I mean, tak consider ke keadaan orang lain yang menunggu dia semata mata? Kalau orang-orang datang dari jauh semata mata hanya kerana 1 perancangan yang telah ditetapkan oleh dia macam mane? Tak ke naye? Takkan nak duduk tercongok je kat situ or what do you expect, lepas tu nak saya pergi jalan-jalan ke Berjaya Times Square or pusing jalan-jalan 1 KL sebab plan cancelled? =.=

Agak pissed off jugak la. Omputeh kata pissed off bermaksud agak kurang puas hati jugak la.. Then after the incident, bila kita text dia kata I'm quite disappointed of what happened & hoping that he will at least inform yang dia tak nak/tak jadi with the plan/ or any plan in the future awal-awal, dia buat danggg ja.. Betul betul macam tak ambik tahu atau tak kisah perasaan orang lain, despite the fact that he's married, a family man. Bukan nak judge atau apa, tapi it happened twice. Okla, first time is forgivable sebab saya pun bukannya tak tau atau tak faham dengan orang-orang yang bekerja ni macam mane. Terikat dengan certain jadual organisasi/tasks. Tapi pleaseee la at least inform atau bagitahu, tak jadi etc bla bla awal-awal.