Monday, October 5, 2009

Annoying Post?

Haluu :)

Kahkahkah display name sy di Facebook telah ditukar kepada Anna Shamsul-Nicolaus. Gedik gile ^^

Wuu~ jangan tersalah anggap pula. Tiada apa maksud di sebalik pertukaran nama tersebut. Hanya maksud yang ade ialah sy syg dia. Eeuwwrgh chewah :D

Tak, jangan risau, Anna tidak akan mengubah nama di dalam IC ok? o.o
Hanya pertukaran nama di laman laman web komuniti seperti di Facebook. Lepas ni Myspace & Friendster pula. Post hari ni sebenarnya ingin membincangkan (?) tentang annoying annoying people dalam Facebook. Atau nama singkatannya Fb. Senang tulis Fb je sebab cam nak tulis perkataan 'Facebook' uh cam panjang jek @_@

So, ade ape dengan annoying annoying people dalam Fb? (sy guna 'annoying annoying' bukan sebab mereka terlalu annoying, tapi sebab 'mereka' ialah ramai. Ahahaha macam berbelit jek ayat).

Masalah annoying2 people ni dah lama di Myspace. Di Myspace je, dah sebanyak 4 pages senarai orang yang di-block kan oleh sy. Ramai gile. Dan wat menyemak je =__=" Tapi kalau sy x block dorang, nanti dorang ni akan mengganggu hidup sy dengan message dan komen yang meraban. Memang annoying gile ah. Pastu, skang ni semenjak Fb sy dah mula ramai kawan di dalamnya, ade la 2 atau 3 orang yang sudah menunjukkan keperibadian annoying tersebut. Dan..dah ade 4 orang yang di-block oleh sy. Hampir kesemua orang yang sy block di Myspace dan Fb ialah lelaki. Yang selalu cari pasal dalam laman laman web tersebut ialah lelaki. Memang pelik gile arh! Yang perempuan, x pernah pula nak cari pasal/ cari gaduh dengan sy @__@

Bukannya nak berlagak atau menyombong, tapi kekadang tu, sesetengah dorang ni selalu hantar message yg mengarut dan bukan bukan. Jadi, kalau kena marah, paham paham ar sendiri. Ni lagi mau bertekak, cakap sy ni sombong la apela. Pastu bile orang x layan, mula lah mengarut, tetibe mengutuk atau menghina orang. Haha, itu dulu la, di Myspace. Skang ni, anda percaya x kalau sy kata bahawa apa-apa message/komen mengarut yang dihantar kepada sy di Myspace, sy akan ignore je dan terus delete message/komen tersebut. Dan kalau dorang makin kurang ajar, sy terus block & remove mereka dari friendlist sy. Senang. Malas nak bertekak.

Yang paling terbaru sekali, dalam Fb ade sorang mamat ni (klik untuk baca dengan lebih jelas):


Memula ok la. Tanye ape khabar. Pastu peh x__x
So sori, bukan berniat untuk memburukkan sesiapa. Tapi korang rase la, agak agaknye, relationship status tu x cukup besar ke untuk dibaca? Gua pon cam malas nak layan an. Pastu gua terus cakap gua dah kawen dan dah ade suami. Pastu mamat ni boleh plak dia kata dia pon dah kawen dah dah ade isteri gakkk. Gua pon x paham arh apa yg dia cuba nak beritahu. Boleh lak kan, dah kawen, dah ade isteri, pastu cakap nak jumpa gua, tanye gua dah ade pakwe ke belum, siap suro gua buka akaun MSN supaya leh berchatting dengan dia.

Auuwww x de mase la you...Nape lak gua kena buka akaun MSN semata mata nak chatting ngan lu? Boleh x i nak cakap skarang, "Siapakah anda wahai gerangan jejaka untuk beta melakukan hal tersebut?". Pelik pelik arh. Gua kenal dia pon tidak. Dan sudah tentunya dia boleh baca relationship status gua di situ bertulis 'in a relationship with Gordon Nicolaus'. Atau dia ingat gua ni jenis x serius dalam relationship? dan dia ingat gua punya relationship hanya dalam dunia maya/fantasi je? auwwww please la you.. Walaupun ni dunia maya (internet), tapi apa yg gua letak is for real la beb. Kecuali nama penuh, alamat rumah & no tepon arh. Gile nak letak benda tu sume. Sedangkan x letak pon, banyak gile manusia manusia yg berkelakuan pelik pelik terhadap sy

Bawah ni dah lama dah. Lihatlah jika sudi (klik gambar untuk view dgn lebih jelas):