Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya

Ok, raye tahun ni biase biase je..Well for me lah biase biase, but for anyone else, maybe they'd say oh boring hahak. Kitorang x pergi mana mana pon raye ni. No baju raye dan no balik kampung. Kuih raye pon ade la 1 atau 2 jenis je. Tu pun yg mak sy buat masa puasa hari tu. Tah la, bile dah besar ni, raye rase mcm biase je. Kalau masa kecik kecik dulu, agak best jugak, berkumpul di kampung nenek dan bermain kejar kejar dengan sepupu then main bunga api. But when you're grown up, rase nye mcm biase je. Not much difference. Maybe sebab kami adik beradik x di didik untuk beraye sakan. Ade sesetengah org tu, time raye je tukar perabot baru dan semuanya mesti kena serba barulah. But it doesn't really goes that way with my family. Ops, dah rase mcm bukan org Melayu la pulak. Hohehohe tolong sikit ok, kami masih org Melayu. Jadi inilah kesimpulan ape yg kitorang akan buat time raye nanti. Mak akan memasak rendang, sayur lodeh dan daging dinding malam sebelum raye. Rasenye itu je lah benda yang wajib ade buat kitorang mase raye nanti

Auuwww tetibe je rase rindu akan seseorang kahkahkah. Memang gila bayang arh. Sape? Sape lagi yg bolehku rindu rinduan melainkan abg syg di Kuching, Sarawak. Tah la x tau nak tulis ape lagi kat post ni. Jomla kita close this post sebelum sy merepek dengan lebih lanjut :P

Jadi, sesiapa yang menyambut Hari Raya Aidilfitri, selamat Hari Raya, maaf zahir batin (: