Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Menjelma

Bulan Ramadhan menjelma lagi.. Masa untuk umat Islam sama-sama menunaikan ibadah puasa :)

Minggu ni merupakan minggu yg agak banyak dugaan/cabaran yg melanda kehkehkeh. Dengan sy yg berperangai yg suke merajuk dan ingin dipujuk kehkehkeh. Ape ape pon, harap minggu depan dan minggu minggu seterusnya akan menjadi lebih baik utk kita semua :)
Dan sy bangga dgn Gordie sbb mencuba merasa berpuasa every once in a while. Kata beliau, kerana menghormati staf dan student yg beragama Islam. I like! Hihi :)
Dan seperti biase juge, tetiap kali bulan puase, mesti waktu sahur, sy akan minum air tahap dewa banyak x ingat. Serius byk. Dan every 15 minutes or so, akan ke bilik air berterusan sehingga ke pukul 8 atau 9 pagi, kahkahkah :D
Kononnye kalau minum air banyak banyak waktu sahur, nanti siang, time pose x dahaga (konon kononnye la kan?) hahaha. Memang dari kecik lagi, time sahur je, banyak gile minum air. Jadi, cam dah terbiase la kan? Ape pon, time first day pose, time sahur makan banyak ckit. Dan hari-hari seterusnya kuantiti makanan waktu sahur tu akan di kurangkan.. Dan! harap-harap boleh la kurus sedikit kahkahkah :D

Abg syg sy kata, kalau berjaya dlm misi sy ni, dia nak rewardkan jeans kpd sy. Jeans ape? Levis kot? benda ni juga lah yg membuatkan sy berasa sensitif smlm T.T tp serius, x de la sensitif pon. Mungkin semalam mabuk kali. Yela kan, tetibe je nak sensitif x tentu pasal smlm >.< Peh, menyesal gile gua. X pasal pasal merajuk dgn dia smlm. Gua rase smlm gua tersalah tafsir ape yg dia ckp. Tu yg tetibe nak sensitif x tentu pasal tuh. Pastu ditambah lagi dgn 'bendera merah' yg akan menjelma x lama lagi. Jd, mudah sensitif T.T Seriously, gua x ske merajuk & berase sedih. Pastu berasa bersalah sangat sbb layan dia camtu :'( I mintak ampun abg syg.. T.T akan berjanji utk cuba tidak berbuat begitu lagi..

Okla, rase cam nak sambung tido lak. Dari kul 4 pagi tadi x tidur. Lepas sahur je mata terus melekat kat laptop. Dan inilah yg boleh menimbulkan marah ayah sy kahkahkah. Dia kata, "Bila akak ni nak belajar? Asyik Myspace Myspace, Facebook Facebook". Adoiii padahal tetiap kali gue guna laptop, dia yg ske duk lalu lalang kat dapur (bilik sy dekat dgn dapur), jd mestila nampak gue asyik main laptop je =___=" Pastu kekadang tu sy bukak music playlist sy kat Myspace sambil tu belajar, buku kat atas riba, jd kebetulan time dia lalu, sy tgh shuffle lagu dlm playlist tu. Dah kena sound lagi! "Akak, asyik main internet je dari pagi sampai malam". Tah la malas nak fikir. Sy mmg bersemangat gile nak study, pastu tetibe ade org ckp camtu, rase cam malas nak study. Cam terbantut semangat tadi. Pastu kekadang tu, kalau dah geram gile, rase cam malas jek nak wat degree ni. Ataupun rase cam nak convert je ke fulltime studies, malas nak duk rumah (bukan sbb fulltime studies boleh berpeleseran. Tp sbb malas nak dgr ayat-ayat yg boleh membantutkan semangatku utk buat revision). Ha, kan dah cam emo kedengaran ayat-ayat dlm post ni! :P
Tp, seriously, mmg x ske bile sape sape jek lah yg tegur sy x belajar =___="
Sbb hanya membantutkan lagi semangat sy nak belajar ade la. Bukannya x mahu ditegur, tp mungkin kena guna ayat lain kot?? Sbb setiap perkataan yg diucapkan kita tu kan doa? Especially dari ibu bapa. Jd, bile tetiap kali ckp "Akak, x belajar". Jadi mmg x belajar la sy! Dan boleh membuatkan sy fed up utk belajar

Hahaha, sekian post untuk kali ini.. Kalau ade pa pe lagi nanti, sy update yerr. Buhbye (: