Thursday, August 20, 2009

Benda Yang Disukai & Tidak Disukai

Hoho, ni mesti sesiapa yg terbaca post yg ni, ingat sy tgh boring tahap gaban kan? Haha x de la, actually sy terbaca di blog seorang rakan, ttg perkara yg disukai dan x disukai..Jd baca dan baca dan mcm best lak kan. Jd nak tulis gak lah ttg perkara disukai dan x disukai..kehkehkeh jgn main-main, sumber inspirasi tu utk menulis :) Sy mmg suka baca blog dia sbb cute jerr ayat-ayatnye..hehe. And by the way, yg sy maksudkan tu rakan perempuan okeyh! Bukan lelaki hahaha



Suka:
-Main internet
-Ber-SMS
-Bergayut kat tepon
-Make-up
-Eyeliner
-Mascara
-Skinny jeans
-Gladiator sandals
-Jaket labuh
-Contact lens
-Babydoll dress
-Emo style/dressing
-Shopping
-Window shopping
-Berjalan-jalan
-Berjalan jauh
-Holiday
-Edit Myspace
-Eurasian
-Orang asli
-Orang putih
-Berangan dan simply doing nothing
-Music
-Fashion
-Tido
-Drive tengah tengah malam to nowhere
-Lepak kat Danga Bay/Restoran Singgah Selalu kat Danga Bay waktu malam
-Sarawak
-Johor
-Menulis
-Melukis anime
-Kamera dan mengambil gambar = Fotografi

-Modelling
-Beach
-Hitam, pink, purple, gray, biru lembut
-Restoran Nando's :D
-Menari dalam bilik sorang-sorang bila tiada siapa di rumah
-Menyanyi sorang-sorang bila tiada siapa di rumah
-Aviator sunnies
-Diana Danielle (sebab dia comel dan sweet)
-Cara Liyana Jasmay dressing
-Kari ayam dan kari kurma
-Ayam goreng
-KFC Snack Plate
-Penang char fried koay teow
-Laksa Penang
-Hugs and cuddles
-Orang yang suka mandi
-Orang yang pakai deodoran
-Cats
-Money
-Jogging
-Memanah (archery)
-Swimming
-Rumah hantu
-Cerita hantu/seram
-Vampire
-Kulit pucat
-Handphone
-Bangun tido lewat
-Tido lewat
-Tinggi
-Kurus
-Comel
-Cantik
-Hensem
-Bekerja
-Hujan dan cuaca sejuk
-Blogging
-Wedges and platform heels
-Doing laundry
-Iron baju
-Mop lantai
-Clean shaven
-Lelaki berambut pendek
-Bahasa Inggeris
-Lagu Inggeris (yg terkini je la kot? ^.^)
-Makan
-Coklat
-Kulit ayam goreng :P
-Pasar malam



Tak suka:
-Orang yg x tumpukan perhatian dgn ape yg kte baru je bitaw dia,pastu tanye lagi soalan yg sama berulang kali
-Org yg malas baca.Dah jelas tulis nama,umur dan sbgnya tp masih tanye
-Org yg merokok dan asap rokok
-Org yg hisap dadah dan hidu gam
-Org yg berkuku panjang, x reti potong kuku pastu pengotor
-Kena tegur "Awak ni make up cam artis lah".Kalau nak ckp make up tebal tu ckp je la, x yah berkias-kias
-Bile org ckp make up tebal sangat
-Blusher (serius x ske pakai blusher)
-Org talam 2 muka.Kat depan tunjuk baik,tp kat blakang siap ngumpat ttg aku kat open house kwn lain
-Org yg bitaw kat cikgu Fidzah yg aku pakai contact lens masa form 6 dulu
-Org yg ske kutuk-kutuk org lain.Padahal aku x pernah mengutuk dia
-Org yg tuduh aku rampas pakwe dia.Mendeh.Padahal dia yg gatal & miang miang dgn pakwe org lain
-Org yg dengki dgn kejayaan org lain
-Org yg ckp pd org lain "Ko ni x lawa lah","You're ugly".Pdhal beratus ratus org ckp sebaliknya
-Org yg x gosok gigi
-Org yg ketiak berbau dan x tau nak pakai deodoran atau menyahkan bau itu
-Lelaki bermisai dan berjambang =___="
-Lelaki berambut panjang (kecuali Gerard Way :p)
-Org yg sengaja tidak menepati masa.Tetiap kali, sentiase lambat
-Hatemail
-Org yg tidak dikenali dan sesuka hati tetibe nak maki-maki dan sound sound aku
-Lagu laguan rock kapak
-Org yg suka mencari salah org lain
-Org yg mengamuk x tentu pasal.Sikit sikit nak ngamuk
-Org yg ske sebar fitnah
-Org yg terlampau kontrol macho/ayu
-Org yg ske mencarut.Sikit sikit nak mencarut
-Cuaca yg panas dan berbahang
-Lipas dan serangga yg berkulit keras (sangat tidak suka =___=")
-Lipstick
-Org yg call-call atau mesej waktu aku tgh tido (kecuali famili aku & Gordon)
-Org yg membebel dan marah-marah bile org lambat reply mesej/komen kat Myspace, dan sbgnya
-Org yg ckp "Hi,boleh berkenalan?" kat Myspace,etc.Obviously boleh kan? Kalau x kte x approve add dia
-Org yg sombong
-Org yg hipokrit
-Org yg tidak jujur & tidak berterus terang
-Org yg curang dan makwe keliling pinggang
-Org yg dah kawen,dah bertunang,dah ade makwe, tp x nak mengaku
-Org yg x ske & dengki tengok kebahagiaan/hidup org lain
-Org yg perasan bagus dan ingat semua benda yg dia buat betul.Tp org lain buat, semua salah
-Lelaki yg suka flirt flirt dgn perempuan lain walaupun girlfriend ade depan mata
-Lelaki yg bile tengok perempuan seksi,x berkelip kelip dan mata smpai nak terjojol
-Kena bangun pagi T.T
-Org yg tidak tahu menghargai perhubungan atau persahabatan
-Org yg ske mengambil kesempatan atas org lain